Ciabatta je tradiční bílý italsky chléb, zkuste ho připravit místo droždí s bílým kváskem podle mého receptu. Vyznačuje se křupavou kůrkou na povrchu a měkkou, úžasně vzdušnou, porézní střídkou s početnými velkými oky a vynikající chutí. Autorem ciabatty je italský pekař Francesco Favaron z Verony, který ji upekl poprvé v roce 1982, jeho výrobek se velmi rychle stal mimořádně oblíbeným v celé Itálii a rozšířil se i do světa, může mít různě tvary a variace složení.
Pečení této ciabatty je potřeba naplánovat na 2 dny.
Italská dokonalost jménem focaccia: Proč ji milují po celém světě a jak ji upéct?
Focaccia je pečivo, které trochu připomíná něco mezi bílým chlebem, rozpekem a nádivkou. Voní ovšem po olivovém oleji, na povrchu křupe a je měkká jako peřinka. Italská focaccia má styl, chuť i šarm. Můžeme ji upéct z minima surovin nebo ji pěkně obložit tak, že nebude mít daleko k pizze. Čím je focaccia tak výjimečná a jak si ji jednoduše připravíme doma?
Milujete pečivo? Výběr redakce nejlépe hodnocených receptů na domácí rohlíky a housky
Recepty na krásně křupavé a nadýchané domácí pečivo, které povýší každou snídani či svačinu na vyšší příčku.
Autor:Libchen



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena