Kurské slaninové pirožky

Recept na slaninové chuťovky se žampiony.


2.9911x
60 min

Postup přípravy

Mouku prosejeme, doprostřed rozdrobíme droždí a smícháme s trochou vlažného mléka. Necháme 20 minut kynout. Přidáme máslo, vejce, zbytek mléka, sůl a hněteme, dokud těsto není hladké.

Během kynutí si očistíme cibuli a spolu se slaninou ji nakrájíme na kostičky. Žampiony také očistíme a nakrájíme je na kousky. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme. V pánvi necháme slaninu pustit tuk. Vsypeme cibuli a smažíme ji, až zesklovatí. Pak přidáme žampiony, zakysanou smetanu a pánev odstavíme. Vsypeme petrželovou nať.

Z těsta vyválíme asi 1,5 cm vysoký plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru asi 8 cm. Na každé kolečko dáme lžíci slaninové směsi. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a kolečka upravíme do pirožků. Kurské slaninové pirožky necháme ještě chvilku kynout a pečeme zhruba 25 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

Upečené kurské slaninové pirožky můžeme podávat jako hlavní chod. Hodí se i na stůl při nejrůznějších slavnostech i zobání k večernímu televiznímu programu.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kurské slaninové pirožky

Zpět na recept