Kuřecí horní stehýnka s kůží dobře očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Barevné papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na stejné menší kousky. Omytá rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Zázvor a česnek nasekáme najemno. Čerstvý koriandr nasekáme.
Na oleji zprudka opečeme stehna z obou stran dozlatova. Pečeme nejdříve kůží dolů a poté je otočíme. Opečená stehna přendáme na talíř a na výpeku orestujeme cibuli s česnekem a zázvorem, které za stálého míchání necháme zesklovatět. Pak směs ochutíme veškerým kořením (sladkou mletou paprikou, mletým chilli, kořením garam masala, mletou kurkumou, špetkou římského kmínu) a vše krátce opečeme. Jakmile se koření rozvoní, vmícháme nakrájená rajčata a krátce je podusíme. Poté vmícháme nakrájené papriky a vložíme opečená stehna. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna podusíme doměkka.
Měkká kuřecí stehna vyjmeme, omáčku dochutíme čerstvým koriandrem, zjemníme zakysanou smetanou a zakapeme citronovou šťávou.
Kuřecí stehýnka na indický způsob rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo těstovinami.