Kuřecí šípkový steak

Nezoufejte, pokud nemáte nablízku šípkový keř. Na steak můžete použít i sušené šípky drcené.


3.917x
45 min

Postup přípravy

Příprava marinády: Čerstvé šípky zbavíme „bubáků“ a stopek, nožem je rozpůlíme a vyndáme z nich jadérka. Pak je propláchneme, abychom je zbavili chloupků z jadérek a necháme okapat. Vložíme do nádoby, zalijeme 100 ml olivového oleje a tyčovým mixérem je rozdrtíme téměř na kaši. Tu promícháme s chilli a zázvorem. Kuličky černého a barevného pepře čerstvě umeleme v mlýnku na koření a zamícháme do marinády. Pokud použijeme místo čerstvých šípků sušené, tak je také rozemeleme v mlýnku.

Prsní kuřecí řízky zlehka naklepeme, potřeme šípkovou marinádou z obou stran a každý plátek ještě pokapeme šťávou z citronu. Maso naložené v marinádě necháme alespoň 1 hodinu uležet.

Kuřecí plátky smažíme zprudka na rozehřátém oleji po obou stranách. Před koncem smažení necháme pod masem rozpustit kousek másla. Podle chuti osolíme.

Kuřecí šípkový steak podáváme s uvařenou rýží, zdobíme zelenou petrželkou a čerstvou zeleninou.

Uvařte si poctivý šípkový džem krok za krokem

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí šípkový steak

Zpět na recept