Kuřecí šípkový steak

Nezoufejte, pokud nemáte nablízku šípkový keř. Na steak můžete použít i sušené šípky drcené.


3.917x
45 min

Ingredience

80 gmáslo
4 kskuřecí prsní řízek

podle chuti

sůl

marináda

0.5 kscitron
100 mlolivový olej
1 špetkachilli koření
5 kuličekčerný pepř
0.5 lžičkymletý zázvor
10 kuličekbarevný pepř
2 hrstěčerstvé šípky

příloha

rýže

na ozdobu

zelenina
zelená petrželka

podle potřeby

3 lžíceolej na smažení

Postup přípravy

Příprava marinády: Čerstvé šípky zbavíme „bubáků“ a stopek, nožem je rozpůlíme a vyndáme z nich jadérka. Pak je propláchneme, abychom je zbavili chloupků z jadérek a necháme okapat. Vložíme do nádoby, zalijeme 100 ml olivového oleje a tyčovým mixérem je rozdrtíme téměř na kaši. Tu promícháme s chilli a zázvorem. Kuličky černého a barevného pepře čerstvě umeleme v mlýnku na koření a zamícháme do marinády. Pokud použijeme místo čerstvých šípků sušené, tak je také rozemeleme v mlýnku. Prsní kuřecí řízky zlehka naklepeme, potřeme šípkovou marinádou z obou stran a každý plátek ještě pokapeme šťávou z citronu. Maso naložené v marinádě necháme alespoň 1 hodinu uležet. Kuřecí plátky smažíme zprudka na rozehřátém oleji po obou stranách. Před koncem smažení necháme pod masem rozpustit kousek másla. Podle chuti osolíme. Kuřecí šípkový steak podáváme s uvařenou rýží, zdobíme zelenou petrželkou a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí šípkový steak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena