Kuřecí rizoto se zeleninou

Máte rádi italské rizoto? Zkuste moji českou variantu. Recept je pro 4 osoby. Vegetariáni nahradí kuřecí sójovými kostkami.


3.1194x
45 min
6×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Okořeníme je grilovacím kořením a vložíme do misky. Maso zalijeme sójovou omáčkou a necháme marinovat. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

V hrnci si rozehřejeme polovinu másla a olej. Vsypeme cibuli, slaninu a pomalu ji smažíme dorůžova. Pak plamen zvýšíme a přidáme kuřecí kostky a opepříme. Maso osmahneme a přeložíme do misky. Vývar ohřejeme, aby byl horký.

Do hrnce po masu vložíme zbylé máslo a olej. Necháme je rozehřát a vsypeme rýži. Tu asi 5 minut restujeme. Pak přidáme maso, krátce vše osmahneme a zalijeme částí vývaru. Vývaru dáváme jen tolik, aby se do rýže vsákla.

Po zalití vývarem drůbeží rizoto asi 10 minut za stálého míchání mírně vaříme. Přidáme zeleninu a vaříme dalších asi 10 - 12 minut. Po 7 minutách můžeme rýži zkoušet. Během vaření rýži pravidelně podléváme a mícháme, aby se rýže nepřipálila. Nakonec kuřecí rizoto ochutíme citronovou šťávou a solí.

Hotové kuřecí rizoto se zeleninou podáváme horké a zdobíme citronovou kůrou a trochou strouhaného sýra.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí rizoto se zeleninou

Zpět na recept