Kuřecí rizoto se zázvorem

Recept na rizoto s kuřecím masem, zeleninou a chutí zázvoru. Pokrm podáváme jako hlavní chod.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí čtvrtky očistíme, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vařící vodou. Přidáme koření (celý černý pepř, nové koření a bobkový list) a vše zvolna vaříme, dokud nebude maso zcela měkké. Potom vývar slijeme a maso obereme a nakrájíme kousky. Ve vývaru uvaříme rýži, kterou necháme okapat.

Oloupaný zázvor nastrouháme na jemno a očištěnou cibuli a česnek nasekáme na drobné kousky. Kapii nakrájíme na drobné kostičky a sterilovanou kukuřici necháme okapat.

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, česnek a zázvor a jakmile se směs rozvoní, vmícháme kapii a kuřecí maso. Pak přidáme uvařenou rýži a kukuřici vše prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a omáčkou teriyaki.

Kuřecí rizoto se zázvorem rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem na oběd či večeři.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí rizoto se zázvorem

Zpět na recept