Kuřecí paličky Tandoori

Lahodná úprava kuřecích paliček s orientálním indickým kořením. Tandoori paličky jsou skvělé jako chuťovka k točenému pivu.


3.76x
45 min
1×

Postup přípravy

Oloupeme a nadrobno nasekáme cibulku a česnek. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Kuřecí paličky opláchneme proudem studené vody, osušíme a podle chuti osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibulku s česnekem a přidáme i nastrouhaný zázvor. Nakonec přidáme tandoori koření, promícháme a restujeme další asi 1 minutu.

Pánev se základem marinády dáme stranou z plotny, vmícháme nízkotučný jogurt a v marinádě obalíme postupně všechny kuřecí paličky. Takto připravené paličky necháme odležet (nejlépe do druhého dne).

V hlubší pánvi (která je vhodná i do trouby) nebo pekáčku rozehřejeme olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme kuřecí paličky. Mezi tím zapneme troubu na 190 °C. Když jsou paličky ze všech stran opečené, vložíme pánev do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Z paliček by měla vytékat čirá šťáva, kterou můžeme během pečení paličky několikrát přelít.

Kuřecí paličky Tandoori po upečení posypeme čerstvě nasekaným koriandrem a podáváme s různými omáčkami. Skvělou přílohou je čerstvá zelenina a měsíček citronu.

Foto: Shutterstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí paličky Tandoori

Zpět na recept