Vaření.czReceptyKuřecí na slanině a nivě

Kuřecí na slanině a nivě

Niva a slanina dodávají tomuto pokrmu výraznou chuť a vůni, šlehačka jej naopak zjemní. Vydařená kombinace!


4.5209x
45 min
16×

Ingredience

30 gmáslo
200 gniva
150 mlsmetana ke šlehání
150-200 ganglická slanina (plátky)
papriková vegeta
4 kskuřecí plátek

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

pažitka
rajče

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí plátky zlehka naklepeme a zprudka osmahneme z obou stran na oleji. Posypeme paprikovou vegetou. Malý zapékací pekáček vymažeme máslem a celé dno zakryjeme plátky anglické slaniny. Nivu nastrouháme a nasypeme po celé ploše na anglickou slaninu. Pak vše polijeme smetanou ke šlehání. Do takto připraveného pekáčku nakonec položíme osmažené plátky kuřecího masa. Posypeme pepřem a jemně posolíme. Počítáme s tím, že samotná niva je dost slaná. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut, dokud se sýr neroztaví a šlehačka nezhoustne. Kuřecí na slanině a nivě podáváme s upečenými brambory nebo hranolky, zdobíme čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na slanině a nivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena