Kuřecí na slanině a nivě

Niva a slanina dodávají tomuto pokrmu výraznou chuť a vůni, šlehačka jej naopak zjemní. Vydařená kombinace!


4.5209x
45 min
16×

Postup přípravy

Kuřecí plátky zlehka naklepeme a zprudka osmahneme z obou stran na oleji. Posypeme paprikovou vegetou.

Malý zapékací pekáček vymažeme máslem a celé dno zakryjeme plátky anglické slaniny.
Nivu nastrouháme a nasypeme po celé ploše na anglickou slaninu. Pak vše polijeme smetanou ke šlehání.

Do takto připraveného pekáčku nakonec položíme osmažené plátky kuřecího masa. Posypeme pepřem a jemně posolíme. Počítáme s tím, že samotná niva je dost slaná. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut, dokud se sýr neroztaví a šlehačka nezhoustne.

Kuřecí na slanině a nivě podáváme s upečenými brambory nebo hranolky, zdobíme čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na slanině a nivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká