Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Maso osolíme a obalíme v rýžové mouce. Nakládaná rajčata necháme okapat a nakrájíme na drobné kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
Na suché pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka ze všech stran opražíme lehce pomoučněné maso. Pak přilijeme malé množství vývaru (asi 100 ml) a za stálého míchání přidáme rajčata, bazalku a granulovaný česnek. Jakmile se všechna tekutina odpaří, vmícháme jarní cibulku a omáčku Tamari. Kuřecí kousky se sušenými rajčaty krátce orestujeme a zředíme vývarem (asi 200 ml) a povaříme na požadovanou hustotu omáčky. Pánev odstavíme z tepla, zakryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odležet.
Kuřecí kousky se sušenými rajčaty s chutí bazalky a jarní cibulkou podáváme s listovým salátem a suchou dušenou rýží.