Plněná mletá kuřecí roláda

Recept na mletou kuřecí roládu plněnou špenátem, kterou pečeme na másle. Pokrm servírujeme jako hlavní chod, případně jako chuťovku s pečivem.


5.01x
120 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
125 gmáslo
1 kskuře
2 ksšalotka
200 mlsmetana ke šlehání
250 glistový špenát
150 gswarzvaldská šunka

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejprve kuře vykostíme tak, abychom zachovali jeho kůži v celku. Křídla odstraníme, kůži na zádech nařížneme a opatrně odhrnujeme a oddělujeme od masa a kostí. Kůže a kostí zbavené maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Skelet a kosti použijeme na přípravu vývaru.

Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme se smetanou a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Očištěný špenát spaříme a nasekáme najemno. Na 2 lžících másla zesklovatíme drobně nakrájenou šalotku a přidáme špenát, který krátce podusíme. Poté vmícháme rozkvedlaná vejce a směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Na potravinovou folii potřenou olejem rozprostřeme kuřecí kůži, kterou poklademe swarzwaldskou šunkou a rovnoměrně naneseme mleté odležené maso. Do středu navršíme podušený špenát a roládu pomocí folie uzavřeme a důkladně zajistíme jehlami.

Takto připravenou roládu osolíme, vložíme do pekáčku, poklademe hoblinkami másla a zvolna pečene při 170 °C přibližně 45 až 60 minut dozlatova. Během pečení roládu potíráme vypečenou máslovou šťávou, popřípadě podléváme malým množstvím vývaru.

Upečenou plněnou kuřecí roládu zbavíme jehel, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou. Nakrájenou kuřecí roládu můžeme podávat i za studena na chlebu pomazaném hořčicí a posypaném jemně nasekanou cibulkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná mletá kuřecí roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty