Kulajda

Recept na polévku - Kulajda. Je to bílá smetanová polévka. Základní ingredience: masový vývar či voda, brambory, vajíčko, koření, kopr a smetana.


3.9147x
20 min
5×

Ingredience

5 dkgmáslo
2 ksbrambory
1 kelímekkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
1 lmasový vývar
1 ksvětší cibule
2 lžícenaložený kopr s octem

podle potřeby

olej

Postup přípravy

1. Rozehřejeme máslo, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, trochu zasmažíme, aby byla jíška světlá. Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem, přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme 3/4 hodiny. 2. Potom do kulajdy přidáme naložený kopr s octem a k tomu 1 kysanou smetanu, dobře metličkou rozšleháme, ale už nevaříme. Podle chuti kulajdu osolíme. Do kulajdy můžeme přidat vařená vejce. 3. Kulajdu podáváme s krajícem chleba nebo jen tak.


Další recepty na poctivé polévky 


Recept na houbovou kulajdu se smetanou krok za krokem


Dnes se naučíme klasickou českou polévku - kulajdu, kterou vylepšíme smetanou a silným kuřecím vývarem. Hub jsou již plné lesy, ale pokud na sbírání nemáte čas, nevadí, použít můžete i sušené. Vše podle podrobného FOTORECEPTU.


Recept


Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu


Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.


Zahřejte


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kulajda

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena