Kulajda z naložených hub

Oblíbená kulajda s houbami naloženýma v kyselém nálevu


4.545x
25 min
2×

Ingredience

sůl
3 ksvejce
4 ksbrambory
kmín
3 ksbobkový list
hladká mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání
celý černý pepř
4 kuličkycelé nové koření
1 sklenicenakládané houby v kyselém nálevu

podle chuti

2-3 lžícekopr

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na malé kostičky.

Brambory společně s domácími naloženými houbami v kyselém nálevu dáme do hrnce. Přidáme asi 1/2 sklenky nálevu. Vše krátce orestujeme a zalijeme vařící vodou. Přidáme sůl, drcený kmín, několik kuliček černého pepře, 3 bobkové listy a asi 4 kuličky nového koření. Chvilku vše povaříme a poté vklepneme syrová vejce, která nemícháme. Jen je lehce rozmělníme, aby v polévce zůstaly na větší kousky. Do kulajdy přidáme asi dvě polévkové lžíce naloženého kopru a opět možno i s nálevem. Nakonec kulajdu z naložených hub zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a již jen krátce povaříme.

Kulajdu z naložených hub podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
user-icon

autor kostalpet


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kulajda z naložených hub

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena