Kulajda z Klatov

Recept na polévku, která se vždy povede.


3.73x
30 min

Ingredience

1 kgbrambory
1 lpodmáslí
1 lžičkapodravka
3 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
0.5 lkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
30 dkghouby čerstvé
10 kuličekcelý černý pepř
1 lžičkacelý kmín
1 svazekčerstvý kopr

podle chuti

sůl

příloha

6-8 ksvejce natvrdo

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na kostky. Čerstvé houby můžeme nahradit sušenými nebo mraženými. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit v osolené vodě společně s kostkami hub a veškerým kořením (kromě kopru). Po změknutí brambor přilijeme podmáslí a zakysanou smetanu s rozmíchanou moukou. Kulajdu povaříme za stálého míchání 5 minut, pak přidáme nasekaný kopr a máme hotovo. Kulajdu z Klatov podáváme s vejci uvařenými natvrdo.
user-icon

autor Jacín

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kulajda z Klatov

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena