Kulajda s hříbky a smetanou

Chutná houbová polévka na zahřátí. Recept na tradiční smetanovou polévku s hříbky.


4.3122x
45 min
5×

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.

V polévkovém hrnci rozpustíme máslo. Na másle osmažíme nakrájené houby, okmínujeme a po chvíli přidáme nakrájené brambory. Základ kulajdy zalijeme litrem vody a přidáme koření, bobkový list a vaříme asi 20 minut.

Smetanu promícháme s moukou, polévku zahustíme, mícháme a povaříme. Kulajdu s hříbky a smetanou dochutíme solí, nasekaným koprem a octem. Kdo chce polévku vylepšit vejcem, tak 3 minuty před koncem vaření do polévky vklepne vejce.

Kulajdu s hříbky a smetanou podáváme teplou s pečivem nebo čerstvým chlebem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kulajda s hříbky a smetanou

Zpět na recept