Kulajda od babičky

Výborná babiččina kulajda. Recept bez vývaru z kostky a hub.


4.353x
30 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
6 ksbrambory
1 hrnekmléko
250 mlsmetana
1 lvoda
3 lžícehladká mouka

podle chuti

kopr

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je vařit do vody spolu s koprem. Jakmile brambory změknou, přidáme půlku mléka, které necháme převařit. Poté přidáme šlehačku a zbylé mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Kulajdu necháme chvilku povařit. Do kulajdy od babičky rozklepneme vejce a rozmícháme v polévce. Podle chuti osolíme či přidáme ocet. Vejce můžeme také předem uvařit natvrdo, nakrájet a jen tak vložit do polévky. Již je ale nevaříme. Kulajdu od babičky rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a můžeme podávat.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu

Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.

Zahřejte

Recept na houbovou kulajdu se smetanou krok za krokem

Dnes se naučíme klasickou českou polévku - kulajdu, kterou vylepšíme smetanou a silným kuřecím vývarem. Hub jsou již plné lesy, ale pokud na sbírání nemáte čas, nevadí, použít můžete i sušené. Vše podle podrobného FOTORECEPTU.

Recept

user-icon

autor m.l.lacka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kulajda od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena