sůl | ||
40 g | droždí | |
750 g | kukuřičná mouka | |
250 g | chlebová pšeničná mouka | |
1 - | špetka cukr |
Do hrnečku rozdrobíme droždí, rozmícháme s troškou cukru, vlažné vody a lžící mouky na akšičku a necháme vzejít. Oba druhy mouky smícháme a prosijem na vál. Do mouky přidáme kvásek a s vlažnou osolenou vodou vypracujeme nepříliš tuhé těsto.
Pekáč vymastíme, těsto do něho vložíme, přikryjeme a necháme v teple vykynout. (Toto těsto objem nezvětší tak moc, jako těsto z čisté pšeničné mouky). Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut při 220 °C.
Foto: Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena