Grilovací sezóna je tady! Grilovaná kukuřice obalená anglickou slaninou a bylinkami. Velice si pochutnáte!
1 svazek | petrželka |
1 svazek | majoránka |
1 svazek | pažitka |
1 svazek | tymián |
8 ks | kukuřice |
200 g | anglická slanina |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
máslo |
Kukuřičné klasy očistíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut, poté je necháme okapat. Čerstvou pažitku, petrželku, tymián a majoránku omyjeme. Vždy 1 - 2 plátky slaniny obložíme bylinkami a pevně jimi kukuřice ovineme. Připevníme párátkem, potřeme máslem, osolíme, opepříme a položíme na gril. Kukuřice se slaninou a bylinkami grilujeme asi 10 minut, až je vše krásně zlatavé. Podáváme ihned jako skvělou chuťovku.
Foto: Shutterstock.com
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena