Krvavá ryba

Recept na rychle zapečenou rybku.


3.76x
60 min
1×

Postup přípravy

Filety ryby nakrájíme na rovnoměrné špalíčky a vložíme na dno pekáčku. Dle chuti osolíme a posypeme provensálským kořením.

Okořeněnou rybu zakryjeme vrstvou oloupaných brambor pokrájených na tenčí plátky. Obsah zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z rajčatového protlaku nebo rajčatové šťávy a zakysané smetany.

Krvavou rybu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme do změknutí brambor, přikryjeme pokličkou. Před dopečením můžeme pokličku sejmout, abychom dosáhli kůrčičky.

Krvavou rybu podáváme jako hlavní chod třeba jen se zeleninovým salátem.

Vařím podle oka, takže poměry nemusí být úplně přesně.
user-icon

autor Kachna-h


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krvavá ryba

Zpět na recept