Krtkův kotel

Rychlé jídlo z mletého hovězího masa na maďarský způsob.


4.2195x
45 min
5×

Postup přípravy

Oloupanou cibuli si nakrájíme na kostičky, brambory na kostky. Maso ochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem.

V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém cibuli dorůžova osmahneme, přidáme maso, krátce osmahneme. Pak přidáme mletou papriku a znovu krátce osmahneme. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme kysané zelí a brambory. Krtkův kotel vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme podle chuti solí, pepřem, česnekem, majoránkou a přidáme asi půl kalíšku smetany a necháme ještě chvíli povařit.

Krtkův kotel podáváme s chlebem a na talíř dáme ještě lžičku zakysané smetany pro dozdobení.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krtkův kotel

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.