Krtkův kotel

Rychlé jídlo z mletého hovězího masa na maďarský způsob.


4.2195x
45 min
5×

Postup přípravy

Oloupanou cibuli si nakrájíme na kostičky, brambory na kostky. Maso ochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem.

V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém cibuli dorůžova osmahneme, přidáme maso, krátce osmahneme. Pak přidáme mletou papriku a znovu krátce osmahneme. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme kysané zelí a brambory. Krtkův kotel vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme podle chuti solí, pepřem, česnekem, majoránkou a přidáme asi půl kalíšku smetany a necháme ještě chvíli povařit.

Krtkův kotel podáváme s chlebem a na talíř dáme ještě lžičku zakysané smetany pro dozdobení.
user-icon

autor Krtek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krtkův kotel

Zpět na recept