Pokud jste pekli krocana nebo krůtu, zde je recept co lze připravit se zbytků masa.
Hodnocení
4.6
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžíce
Olej250 g
Sůl
Paprika2 ks
Cibule1 ks
Mouka1 lžíce
Celer1 ks
Houby100 g
Škorobová moučka4 lžíce
Mandle (loupané)1/2 šálku
Bujón1 kostka
Kapie sterilovaná1 sklenice
Pečený krocan500 g
Podle chuti
Koření
Postup přípravy
V hrnci na oleji osmahneme na kostičky pokrájený celer, nadrobno nakrájenou cibuli, na menší kousky pokrájené papriky, sklenku vody a kostku bujonu. Přiklopíme a povaříme. Potom přidáme plátky krocana nebo krůty a opět přiklopené povaříme.
Teprve potom přidáme houby, pokrájené sterilované papriky a oloupané na oleji podušené mandle.
Směsí škrobové moučky, mouky a cukru krocana po americku zahustíme. Podle chuti okořeníme a osolíme.
Krocana po americku podáváme s přílohou podle chuti.