Krůtí prsa nakrájíme na menší kousky a osolíme. Fazolové lusky očistíme a překrájíme na 2 - 3 cm dlouhé kousky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, pak vmícháme nakrájené maso a vše opékáme dozlatova. Pak přidáme sladkou papriku, vše krátce orestujeme a přidáme oloupaná krájená rajčata. Směs ochutíme solí, pepřem, špetkou tymiánu a prolisovaným česnekem, přivedeme k varu. Podle potřeby přilijeme vývar a směs zvolna dusíme asi 15 minut. Poté vmícháme fazolové lusky a vše necháme dusit doměkka. To trvá přibližně 10 - 15 minut. Během dušení vše podle potřeby podléváme vývarem. Krůtí směs necháme zredukovat na potřebnou konzistenci a poté ji odstavíme z tepla.
Krůtí směs s fazolkami rozdělíme na porce, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami.