Krkonošské kyselo 2

Polévka nebo hlavní jídlo? Nejlépe chutná s domácím chlebem nebo s dalamánkem.


2.3139x
60 min
1×

Postup přípravy

Předem namočené sušené hřiby zalijeme vodou, přidáme bobkový list , kmín , několik kuliček nového koření a sůl.

Brambory uvaříme ve slupce. Kvásek rozpustíme ve vlažné vodě a důkladně rozmícháme. Na másle si orestujeme cibuli a pak na cibulce usmažíme vajíčka.

Až jsou hřiby uvařené, opatrně za stálého míchání přes cedník nalijeme kvásek, přidáme oloupané a na kolečka nakrájené uvařené brambory.

Na talíř dáme kyselo, hromádku smažených vajec na cibulce a přelijeme přepuštěným máslem.
user-icon

autor Mira63


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošské kyselo 2

Zpět na recept