Polévka nebo hlavní jídlo? Nejlépe chutná s domácím chlebem nebo s dalamánkem.
Hodnocení
2.3
/ 5 (139x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
4 ks
vejce
2 lžíce
máslo
6 ks
brambory
1 ks
cibule
1 lžíce
kmín
1 ks
bobkový list
5 kuliček
nové koření
2 hrstě
sušené hřiby
150 g
chlebový žitný kvásek
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Předem namočené sušené hřiby zalijeme vodou, přidáme bobkový list , kmín , několik kuliček nového koření a sůl.
Brambory uvaříme ve slupce. Kvásek rozpustíme ve vlažné vodě a důkladně rozmícháme. Na másle si orestujeme cibuli a pak na cibulce usmažíme vajíčka.
Až jsou hřiby uvařené, opatrně za stálého míchání přes cedník nalijeme kvásek, přidáme oloupané a na kolečka nakrájené uvařené brambory.
Na talíř dáme kyselo, hromádku smažených vajec na cibulce a přelijeme přepuštěným máslem.