Křenový pečený bůček

Recept na pečený marinovaný bůček s chutí křenu. Pokrm podáváme jako teplou chuťovku s nakládanou zeleninou a pečivem.


4.012x
60 min
1×

Postup přípravy

Nízký libový bůček s kůží očistíme a kůži nakrájíme na mřížku. Maso ze všech stran osolíme
a opepříme. Křen oloupeme, nastrouháme najemno a zakapeme citronovou šťávou. Jogurt promícháme s olejem, nastrouhaným křenem, hořčicí, medem a jablečným octem. Maso silně potřeme marinádou a v uzavřené krabici necháme v chladu alespoň 24 hodin marinovat.

Odleželé maso vyjmeme z marinády, očistíme ubrouskem a přendáme do pekáčku. Bůček podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme kůží nahoru ve středně horké troubě doměkka. Během pečení maso podléváme vlastní šťávou.

Upečený bůček s chutí křenu můžeme podávat teplý se šťouchaným bramborem a zelným salátem jako hlavní chod. Výborně chutná i za studena, nakrájený na tenké plátky s pečivem a nakládanou zeleninou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenový pečený bůček

Zpět na recept