Krémový mléčný dezert

Lehký dvoubarevný mléčný krém podáváme s kompotovaným ovocem podle vlastní chuti.


4.114x
45 min

Ingredience

100 gcukr
125 gmáslo
1 lmléko
1 balíčekvanilkový cukr
100 ghladká mouka
4 lžícekakaový prášek

podle chuti

kompotované ovoce

Postup přípravy

Nejdříve si odměříme všechny potřebné ingredience. Kakao promícháme s vanilkovým cukrem. Mléko přivedeme k varu, vsypeme do něj cukr a odstavíme. Kompotované ovoce, v tomto případě mandarinky, necháme okapat. Ve větším hrnci za stálého míchání nasucho opražíme mouku. Jakmile začne růžovět, přidáme nakrájené máslo a restujeme do světle hnědé barvy. Nesmí se připálit. Nyní začneme po částech přilévat převařené mléko s cukrem a stále pilně mícháme, aby nevznikly žmolky. Oheň zmírníme a stále na mírném teple mícháme ještě 5 minut. Potom uvařenou mléčnou směs ponorným mixérem napěníme do hladkého krému. Mixujeme asi 2 - 3 minuty. Potom dvě třetiny krému nalijeme do podlouhlé mísy. Do zbytku krému vsypeme kakao promíchané s vanilkovým cukrem a opět asi 1 minutu mixujeme a nalijeme na bílý krém. Překryjeme potravinovou folií a necháme v lednici nejméně 6 hodin ztuhnout. Krémový mléčný dezert pomocí lžíce rozdělíme do misek nebo pohárů, ozdobíme ovocem, zakapeme šťávou z kompotu a podáváme dobře vychlazený. Podle fantazie a chuti můžeme dezert přizdobit ušlehanou smetanou a oříšky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krémový mléčný dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena