Recept na výborné rizoto z rýže arborio, cukety a zeleného hrášku. Doplněné parmazánem nemá chybu!
80 g | máslo |
1 lžička | tymián |
1 hrnek | cuketa |
70 g | parmazán |
2 hrnky | zeleninový vývar |
2 ks | jarní cibulka |
1 hrnek | zelený hrášek |
1.2 hrnku | rýže arborio |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Jarní cibulku (klidně i šalotku) očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na malé kostičky. Mladý hrášek vyloupáme. Tymián otrháme. V hrnci rozehřejeme polovinu másla a cibulku dozlatova osmaneme. Vsypeme cuketu s hráškem a rýží a znovu 1 - 2 minuty za stálého míchání restujeme. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme tymián a za občasného promíchání vaříme do změknutí - cca 18 minut. Kdyby bylo vývaru málo, přidáme. Rizoto musí být krémové, ne suché. Na závěr odstavíme, vmícháme zbytek másla a jemně nastrouhaný parmazán. Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena