Vaření.czReceptyKrémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem

Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem

Recept na výborné rizoto z rýže arborio, cukety a zeleného hrášku. Doplněné parmazánem nemá chybu!


4.04x
35 min

Ingredience

80 gmáslo
1 lžičkatymián
1 hrnekcuketa
70 gparmazán
2 hrnkyzeleninový vývar
2 ksjarní cibulka
1 hrnekzelený hrášek
1.2 hrnkurýže arborio

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Jarní cibulku (klidně i šalotku) očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na malé kostičky. Mladý hrášek vyloupáme. Tymián otrháme. V hrnci rozehřejeme polovinu másla a cibulku dozlatova osmaneme. Vsypeme cuketu s hráškem a rýží a znovu 1 - 2 minuty za stálého míchání restujeme. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme tymián a za občasného promíchání vaříme do změknutí - cca 18 minut. Kdyby bylo vývaru málo, přidáme. Rizoto musí být krémové, ne suché. Na závěr odstavíme, vmícháme zbytek másla a jemně nastrouhaný parmazán. Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě

Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.

Neodolatelné

Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem

Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché.

Recept

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena