Krémová polévka z brokolice

Vyzkoušejte recept na krémovou polévku s plnou chutí brokolice. Pokrm výborně chutná se sýrovými toasty a můžete ho podávat jako lehkou večeři.


4.783x
45 min
18×

Postup přípravy

Pro úspěch tohoto receptu je nutné dodržet celý technologický postup přípravy.

Oloupanou cibuli usekáme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Celou brokolici omyjeme a dřevnaté konečky odřízneme a dále již nepoužíváme. Nyní od košťálu odkrojíme růžičky, jemně je usekáme a odložíme stranou. Košťál brokolice oloupeme a usekáme nahrubo.

V kastrolu na rozpuštěném másle zpěníme usekanou cibuli. Pak přidáme kousky brambor a vše krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Teplotu snížíme na minimum a přímo na tuto směs položíme alobal. Kastrol zakryjeme pokličkou a brambory s cibulí asi 5 minut podusíme. Po této době alobal odstraníme a k vydušeným bramborám s cibulkou vmícháme usekaný košťál. Nyní vše zalijeme vývarem a vaříme zakryté asi 15 minut. Jakmile jsou brambory a košťál měkkém vložíme do polévky malé růžičky brokolice, které povaříme již nezakryté pouze 2 - 3 minuty. Pokud byste v této fázi polévku zakryli, ztratila by barvu i chuť.

Polévku odstavíme z tepla, přilijeme smetanu, vše rozmixujeme a podle chuti dosolíme a opepříme. Podle hustoty můžeme polévku zředit smetanou, mlékem nebo vývarem.

Brokolicovou polévku se smetanou, bez zahuštění moukou, podáváme se sýrovými toasty.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z brokolice

Zpět na recept