Mušle očistíme a celé je povaříme ve vývaru do otevření. Uzavřené mušle vyhodíme. Pak mušle scedíme a maso vyjmeme ze skořápek, jen jich několik necháme vcelku na ozdobu.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vínem a vývarem z mušlí. Vše vaříme asi 10 minut.
Zatím si očistíme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Nakrájíme ji nadrobno a na pánvi na oleji ji osmahneme. Zeleninu přidáme do polévky a povaříme. Pak vložíme maso z mušlí a povaříme asi jen 3 minutky. Polévku dochutíme citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí, pepřem a šafránem.
Smícháme žloutek s jemně nasekanou mátou a jogurtem. Opatrně vmícháme do polévky a již nevaříme.
Krémová polévka s mušlemi a mátou se ihned podává.