Recept na jemně pikantní polévku z bílé cibule s chutí rozmarýnu, kterou servírujeme s brynzovými krutony.
4 lžíce | olej |
1 ks | chilli paprička |
1 l | zeleninový vývar |
2 snítky | čerstvý rozmarýn |
700 g | cibule bílá |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
máslo | |
mletý černý pepř | |
příloha | |
100-150 g | brynza |
1 ks | celozrnná bageta |
Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Větvičky rozmarýnu opláchneme a osušíme. Chilli papričku rozřízneme a zbavíme jadérek. Na oleji orestujeme cibuli spolu s rozmarýnem a celou očištěnou chilli papričkou dorůžova. Vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím si připravíme brynzové krutony. Celozrnnou bagetku nakrájíme na plátky, které potřeme vyšší vrstvou brynzy a zapečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova. Vrátíme se k polévce. Z vývaru vyjmeme papričku, rozmarýn a cibuli rozmixujeme dohladka. Nakonec krémovou cibulačku zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem. Krémovou cibulačku rozdělíme na porce, doplníme brynzovými krutony, ozdobíme rozmarýnem a ihned podáváme.
Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem
Recept na výbornou polévku původem z Francie. Základem je cibule, bílé víno a k podávání nesmí chybět bílá opečená bagetka a sýr. Uvaříme si ji krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena