Recept na snadný a rychlý pokrm z červené čočky a špekáčků, který výborně chutná se studenou zakysanou smetanou.
1 ks | cibule |
300 g | špekáčky |
1 špetka | mletý bobkový list |
250 g | červená čočka |
1 ks | červená kapie |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
500 ml | vývar |
zakysaná smetana | |
podle chuti | |
sůl | |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
mletý černý pepř | |
čerstvá pažitka |
Kapii omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Špekáčky sloupneme a nakrájíme na stejně velké kousky. Čočku propláchneme vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, na které opečeme ze všech stran kousky špekáčků a nakrájenou kapií. Směs posypeme mletou paprikou a za stálého míchání krátce orestujeme. Vše podlijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a přivedeme k varu. Nyní přisypeme červenou čočku, promícháme a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut, dokud čočka nenasákne všechnu tekutinu. Čočka musí být zcela měkká. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku a pokrm dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Krémovou červenou čočku s uzeninou rozdělíme na porce a ozdobíme zakysanou smetanou, která celý pokrm zjemní. Na závěr posypeme bylinkami. Podáváme teplé jako hlavní chod.
Vynikající kaše z červené čočky
(doba přípravy 30 min)
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena