Kremnický perkelt

Další varianta na téma kuře - chutná a dietní. A díky použití geniálního vynálezu pana Papina také rychlá.


3.98x
45 min

Postup přípravy

Kuře omyjeme a nasekáme na díly. Křidélka a skelet můžeme použít na kuřecí polévku. Cibuli oloupeme, nakrájíme. V papiňáku rozehřejeme olej, na něm zesklovatíme cibuli, přidáme kusy masa, sůl a orestujeme. Pak přidáme lečo (pokud nemáme lečo, můžeme ho nahradit paprikami a sterilovanými rajčaty), podlijeme vodou, hrnec zavřeme a vše dusíme cca 15 - 20 minut. Po uvedené době odklopíme, maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme trochou mouky. Pak vložíme zpět maso, dochutíme solí, případně špetkou cukru a máme hotovo. Kremnický perkelt podáváme s těstovinami.
user-icon

autor Enoch

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kremnický perkelt

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena