Tradiční recept na křehké pracny, jsou jako od babičky!
260 g | máslo |
1 lžíce | mléko |
250 g | cukr moučka |
2 lžičky | mletá skořice |
350 g | polohrubá mouka |
6 ks | mletý hřebíček |
120 g | mleté ořechy |
50 g | holandské kakao |
Ze všech ingrediencí vypracujeme lesklé těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc v lednici. Kousky těsta tvarujeme prsty tenké skořápky do formiček na pracny (nevymazáváme), skládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 7 minut. Po vytažení z trouby necháme pracny pár minut lehce zchladnout, poté vyklepneme přímo do misky s moučkovým cukrem a obalíme. Křehké pracny skládáme do krabice, pečlivě uzavřeme a skladujeme v chladu.
Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny
Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.
První přípravy na Vánoce: S čím můžete začít už v listopadu?
Vánoce se blíží mílovými kroky a už se vám možná jako každý rok honí hlavou, kdy a jak začít s přípravami. Vždyť každý z nás touží provonět svůj domov domácím cukrovím a ve svátky oslnit báječnou štědrovečerní večeří. Jak na to, aby se člověk doslova neuhnal a advent si užil v klidu a pohodě? Začněte s plánováním vánočního pečení a vaření právě teď!
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena