260 g | máslo | |
1 lžíce | mléko | |
250 g | cukr moučka | |
2 lžičky | skořice mletá | |
350 g | polohrubá mouka | |
6 ks | mletý hřebíček | |
120 g | mleté ořechy | |
50 g | holandské kakao |
Ze všech ingrediencí vypracujeme lesklé těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc v lednici. Kousky těsta tvarujeme prsty tenké skořápky do formiček na pracny (nevymazáváme), skládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 7 minut. Po vytažení z trouby necháme pracny pár minut lehce zchladnout, poté vyklepneme přímo do misky s moučkovým cukrem a obalíme. Křehké pracny skládáme do krabice, pečlivě uzavřeme a skladujeme v chladu.
Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny
Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.
Vánoční hostina krok za krokem
Vánoce jsou tu se vším všudy. Nastává čas slavnostních jídel a všelijakých pochutin. Jak ale víme, Vánoce nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a co pro sváteční hosty? Podíváme se v dnešním článku.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena