Tající sušenkoví sněhuláci

Pokud chcete letošní Vánoce vyzkoušet jiné recepty než ty na pracny, vanilkové rohlíčky nebo linecké, upečte dětem tyto roztomilé sněhuláčky.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte do lednice asi na 1 hodinu.



Z těsta vyválejte placku silnou asi 4 mm a skleničkou vykrajujte stejně velká kolečka.

Kolečka klaďte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C dorůžova.
Připravte si polevu - vyšlehejte cukr s bílkem a citronovou polevou do mírně tekuté směsi



Na vychladlé sušenky cukrovou polevou vytvořte zdobení připomínající tající sníh a do něj položte jede  n marshmallow bonbon.

Část polevy smíchejte s kakaem, aby se obarvila nahnědo a dozdobte marshmallows i sušenku tak, aby měl sněhulák obličej a ruce. Přidejte knoflíky poházené v tajícím sněhu a poté nechte vše zaschnout.

Pomocí cukrové polevy můžete sněhulákům přilepit na hlavu mini marshmallows tak, aby připomínaly klobouk.








Více skvělých receptů naleznete na www.akademiekvality.cz.

Recept vznikl za podpory:
                                     
user-icon

autor Lucie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tající sušenkoví sněhuláci

Zpět na recept