Skořicový trdelník s vlašskými ořechy

Vánoční recept na veganskou alternativu klasického trdelníku.


0.00x
90 min

Ingredience

těsto

500 gšpaldova celozrnná mouka
70 gtřtinový cukr
100 grostlinné máslo (Alsan)
200 mlrostlinné mléko
1 balenísušené droždí

na potření

20 grostlinné máslo (Alsan)
2 balenískořicový cukr
2 hrstěmleté vlašské ořechy

Postup přípravy

Jako první si připravíme kvásek. Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí a přidáme lžíci cukru, metličkou zamícháme a necháme zhruba 15 minut pracovat. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, změklé máslo a kvásek a rukama zpracujeme vláčné těsto. Připravené těsto poprášíme moukou a necháme na teplém místě zhruba hodinu kynout. Z těsta vyválíme tenkou placku, kterou nařežeme na plátky. Těsto namotáme na speciální formu na trdelník a nebo použijeme lahvičky od přesnídávek nebo lahve od piva. Lahve si omyjeme, potřeme máslem a obalíme pečícím papírem. Na takto připravené lahve namotáme připravené těsto.


 


Před pečením těsto potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v cukru se skořicí a ořechy. Trdelníky namotané na lahvi dáme do předem rozehřáté trouby a pečeme dozlatova při 190°C.


Po upečení sundáme z lahve nebo formičky, trdelníky pocukrujeme moučkovým cukrem a hned podáváme.


Vánoční trhy u vás doma: Vrhněte se na voňavý punč i domácí trdelník


Vánoční trhy letos nebudou takové, jak je známe. Plné bohatého programu, vůně linoucí se ze spousty stánků s jídlem, horkými nápoji a cukrovinkami. Ale nezoufejme, můžeme si to vynahradit alespoň domácí přípravou oblíbených pochoutek.


Vánoční


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicový trdelník s vlašskými ořechy

Zpět na recept
Druh jídla
Vánoce
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.