Trdelník z trouby

Sváteční recept na jednoduchý trdelník z kynutého těsta.


4.132x
60 min

Postup přípravy

Z trošky vlažného mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku promícháme s cukrem, pokrájeným máslem, zbytkem mléka, zbytkem cukru, vejci a vyběhnutým kváskem. Dobře vypracované těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě asi 45 minut.

Těsto vyválíme na pomoučněném válu a nakrájíme na proužky. Proužky obmotáme trubičky na kremrole nebo sklenice přikryté alobalem. Trdelníky potřeme žloutkem a opatrně obalíme ve skořicovém cukru nebo mletých oříšcích s cukrem.

Sklenice nebo trubičky s těstem postavíme na plech a pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečené trdelníky ještě teplé naposledy obalíme ve sladké směsi.

Trdelník z trouby podáváme jako chutnou sladkost k různým příležitostem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Trdelník z trouby

Zpět na recept