Křehké knoflíky

Nápadité cukroví, které bude ozdobou každého svátečního stolu.


3.2146x
45 min
1×

Postup přípravy

Mouku a cukr prosijeme. Přidáme změklé máslo, žloutky, mléko a nožem zpracujeme do těsta. Rozdělíme je na polovinu, nejprve rukama prohněteme světlé těsto a dáme mezi dva talíře.

Ke zbytku těsta prosijeme kakao a vytvoříme tmavé těsto, které také dáme mezi dva talíře a obě těsta dáme na 20 minut do lednice odležet.

Plechy vymažeme tukem.

Z obou těst rozválíme placky asi 3 mm silné, ze kterých vykrajujeme kolečka asi 3 až 3,5 cm velké a vložíme je do předehřáté trouby na 200°C, ihned teplotu zmírníme na 160°C a pečeme dorůžova. Upečená kolečka dáme na rovnou podložku.

Zchladlá kolečka slepíme džemem. Na vrchní kolečko nakreslíme polevou obrys a čtyři dírky a to vždy opačnou barvou polevy, než je těsto.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké knoflíky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká