Královská krkovice

Krkovice pro labužníky. Recept, ve kterém nechybí slanina a pivo.


3.813x
90 min
2×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
3 kscibule
20 dkganglická slanina
1 láhevčerné pivo
1 kgvepřová krkovička

podle chuti

sůl
kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Krkovici opláchneme, nasolíme a opepříme, posypeme kmínem. Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme na plátky. Krkovici poklademe do vymazaného pekáčku, dáme na ni plátek anglické slaniny a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, nakrájeným česnekem, takto pokračujeme další vrstvou cibule a česnekem. Česnek musí byt nahoře. Královskou krkovici zalijeme černým pivem. Královskou krkovici pečeme pod poklicí 1 hodinu, před dopečením poklici odklopíme. Královskou krkovici podáváme s vařeným bramborem nebo jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor gabos

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Královská krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena