Králík zapečený s brambory

Králičí maso zapečené s brambory a smetanou v zapékací míse.


3.292x
90 min

Postup přípravy

Králíka omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky.

Slaninu pokrájenou nadrobno rozškvaříme a osolené kousky králíka na ní opečeme. Maso vyjmeme a výpekem vymažeme zapékací misku. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky nebo hranolky stejně jako cibuli.

Do zapékací misky dáme nejprve vrstvu brambor a cibule, posypeme hladkou moukou a poklademe kousky králíka, které posypeme mletou paprikou a rozškvařenou slaninou. Poslední vrstvu tvoří brambory. Zalijeme trochou vývaru a dusíme v troubě pod poklicí asi 3/4 hodiny. Pak zalijeme pokrm kysanou smetanou a dopečeme.

Králíka zapečeného s brambory ihned podáváme.

Zdroj: kniha Vaříte rádi?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík zapečený s brambory

Zpět na recept