Vaření.czReceptyKrálík ve smetanové omáčce

Králík ve smetanové omáčce

Smetanová omáčka s jemným králičím masem.


4.210x
60 min
1×

Ingredience

4 lžíceolej
750 mlmléko
4 ksmrkev
2 kspetržel
2 ksbobkový list
1 ksvelká cibule
1 lžícehladká mouka
250 mlsmetana ke šlehání
1 ksvařený králík

podle chuti

sůl
citronová šťáva

Postup přípravy

Vařeného králíka obereme od kostí a nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel oškrábeme, uvaříme v osolené vodě do poloměkka a pak nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme bobkový list, kostičky mrkve a petržele, osolíme a vše spolu za stálého míchání restujeme 5 minut. Přilijeme 250 ml mléka a za občasného míchání uvedeme do varu. Odstraníme bobkové listy, přidáme 250 ml a ponorným mixerem vše rozmixujeme. Přidáme smetanu, citronovou šťávu i nadrobno nakrájené maso a přivedeme k varu. Ve zbytku mléka rozmícháme mouku, kašičkou zahustíme omáčku a 10 minut provaříme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu nebo přisolíme. Králíka ve smetanové omáčce podáváme s těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena