Králík v omáčce

Chutný jemný králík provoněný bylinkami.


2.91298x
60 min
2×

Postup přípravy

Králíka, včetně jater srdce a ledvin, nakrájíme na menší kousky, osolíme a na horkém oleji ze všech stran osmahneme.

Játra, srdce a ledvinky drobně nasekáme, nadrobno nakrájíme také cibuli a česnek. Vše přidáme k osmahnutým kouskům králíka, opepříme a posypeme mateřídouškou a rozmarýnem.

Králíka promícháme, lehce osmahneme, zalijeme 2 dl vína a dusíme pod pokličkou. Občas podlijeme troškou vody.

Když je maso měkké, dolijeme zbylé víno a necháme ještě omáčku provařit.

Králíka v omáčce podáváme s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík v omáčce

Zpět na recept