Králík se žampiony v alobalu

Králičí maso s rajčaty a slaninou schované do alobalu a upečené třeba na grilu.


4.58x
35 min

Postup přípravy

Králíka vykostíme, maso nakrájíme na plátky a ochutíme ho kořením i solí. Rozpálíme olej a plátky zprudka opečeme z obou stran.

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky a zakápneme citronovou šťávou. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.

Rozpustíme máslo a částí másla vymažeme větší čtverečky alobalu. Na alobal rozdělíme plátky masa, poklademe je proužky slaniny a kolečky rajčat. Posypeme oreganem a pokapeme rozpuštěným máslem. Nahoru naskládáme plátky žampionů, osolíme a alobal ze všech stran přehneme jako psaníčko a uzavřeme, aby šťáva nemohla vytéct.

Králíka se žampiony v alobalu pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 200 °C. V létě můžeme stejně chutně králíka v alobalu připravit i na grilu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík se žampiony v alobalu

Zpět na recept