Králík s cuketou a paprikami

Podušené porce králíka s cuketami, paprikami a rajčaty. Recept je docela snadný na přípravu a s bramborami či tmavým chlebem chutná výtečně.


2.9582x
90 min

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na másle ze všech stran. Maso vyjmeme a uchováme v teple.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mladou cuketu, papriky i rajčata dobře očistíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Na výpeku z masa osmahneme nejprve cibulku, přidáme koření (tymián, bobkový list), vrátíme maso, podlijeme vodou či vývarem a dusíme skoro doměkka. Poté do hrnce přidáme zeleninu, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce povaříme.

Králík s cuketou a paprikami chutná s libovolnou přílohou - vhodné jsou brambory, rýže, ale postačí i tmavý chléb.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík s cuketou a paprikami

Zpět na recept