Králík s cuketou a paprikami

Podušené porce králíka s cuketami, paprikami a rajčaty. Recept je docela snadný na přípravu a s bramborami či tmavým chlebem chutná výtečně.


2.9582x
90 min

Ingredience

10 ksrajčata
1 kscibule
1 kscuketa
0.5 kskrálík
3 kszelená paprika

podle chuti

sůl
tymián
bobkový list
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
hladká mouka

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na másle ze všech stran. Maso vyjmeme a uchováme v teple.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mladou cuketu, papriky i rajčata dobře očistíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Na výpeku z masa osmahneme nejprve cibulku, přidáme koření (tymián, bobkový list), vrátíme maso, podlijeme vodou či vývarem a dusíme skoro doměkka. Poté do hrnce přidáme zeleninu, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce povaříme.

Králík s cuketou a paprikami chutná s libovolnou přílohou - vhodné jsou brambory, rýže, ale postačí i tmavý chléb.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík s cuketou a paprikami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena