Dostali jste králíka a nevíte co s ním? Zkuste třeba tento recept.
5 stroužků | česnek |
1.5 dl | olej |
sůl | |
1 ks | cibule |
2 lžíce | hořčice |
1 dl | voda |
2 lžíce | kečup |
1 dl | bílé víno |
0.5 lžičky | pepř |
1 lžička | paprika mletá |
1 ks | většá králík |
Většího králíka naporcujeme, menšího necháme v celku. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Směs osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme marinovat nejméně do druhého dne (nebo i déle) v chladu.
Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.
Jako přílohu můžete použít cokoliv. Králičí maso je výborné například s bramborovou kaší. Zbytkem vína můžete zapít vydatný oběd.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena