Králík po čínsku

Jednoduchý recept na dobrý oběd - po čínsku upravený králík.


4.511x
30 min

Postup přípravy

Králíka (hřbety) vykostíme, dobře očistíme a opláchneme. Maso nakrájíme na užší proužky a vložíme do misky. Posypeme směsí koření na čínu, trochou solamylu, zakapeme olivovým olejem a necháme chvíli uležet.

Dobře si zahřejeme WOK pánev se lžící oleje. Na rozehřátou pánev vsypeme připravené maso z králíka. Orestujeme ho zprudka a promícháme, aby se zatáhlo maso ze všech stran. Pak maso zakapeme sójovou omáčkou a necháme restovat. Občas promícháme.

Asi po 10-ti minutách přidáme k masu na větší (delší) kousky nakrájenou cuketu, promícháme s masem a necháme chvíli prohřívat. Před koncem vsypeme ke směsi jemně nakrájené bílé zelí, promícháme a necháme prohřát se směsí.

Králíka po čínsku můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s bramboráčky, ale je vynikající i s rýží.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík po čínsku

Zpět na recept