Králík po čínsku

Jednoduchý recept na dobrý oběd - po čínsku upravený králík.


4.511x
30 min

Postup přípravy

Králíka (hřbety) vykostíme, dobře očistíme a opláchneme. Maso nakrájíme na užší proužky a vložíme do misky. Posypeme směsí koření na čínu, trochou solamylu, zakapeme olivovým olejem a necháme chvíli uležet. Dobře si zahřejeme WOK pánev se lžící oleje. Na rozehřátou pánev vsypeme připravené maso z králíka. Orestujeme ho zprudka a promícháme, aby se zatáhlo maso ze všech stran. Pak maso zakapeme sójovou omáčkou a necháme restovat. Občas promícháme. Asi po 10-ti minutách přidáme k masu na větší (delší) kousky nakrájenou cuketu, promícháme s masem a necháme chvíli prohřívat. Před koncem vsypeme ke směsi jemně nakrájené bílé zelí, promícháme a necháme prohřát se směsí. Králíka po čínsku můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s bramboráčky, ale je vynikající i s rýží.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík po čínsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena