Králík pečený v jarní cibulce

Velice jednoduchý a celkem finančně nenáročný recept. Pokud máte cibulky na zahrádce, tak jich dejte klidně víc!


2.9593x
120 min

Postup přípravy

Králíka rozporcujeme, osolíme, opepříme a v pekáči ho na plotně osmažíme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí.

Králíka s cibulkou přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení přeléváme porce masa vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Nakonec maso obrátíme a pečeme odkryté, dokud nebude na masu křupavá kůrka.

Králičí maso potom potom vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, trošku zalijeme vývarem a povaříme, tak výpek trochu zahustíme.

Králíka pečeného v jarní cibulce přeléváme na talíři omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou - hodí se knedlík, rýže i těstoviny.

Poznámka: Porce jsou uvedeny přibližně, záleží samozřejmě na váze králíka. Jarní cibuli lze samozřejmě nahradit i klasickou, přidat čerstvé bylinky apod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík pečený v jarní cibulce

Zpět na recept