Králík pečený v jarní cibulce

Velice jednoduchý a celkem finančně nenáročný recept. Pokud máte cibulky na zahrádce, tak jich dejte klidně víc!


2.9593x
120 min

Ingredience

1 kskrálík
0.5 kgmladé cibulky

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Králíka rozporcujeme, osolíme, opepříme a v pekáči ho na plotně osmažíme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí.

Králíka s cibulkou přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení přeléváme porce masa vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Nakonec maso obrátíme a pečeme odkryté, dokud nebude na masu křupavá kůrka.

Králičí maso potom potom vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, trošku zalijeme vývarem a povaříme, tak výpek trochu zahustíme.

Králíka pečeného v jarní cibulce přeléváme na talíři omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou - hodí se knedlík, rýže i těstoviny.

Poznámka: Porce jsou uvedeny přibližně, záleží samozřejmě na váze králíka. Jarní cibuli lze samozřejmě nahradit i klasickou, přidat čerstvé bylinky apod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík pečený v jarní cibulce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena