Králík nadivoko

Recept na divokého králíka s pikantní omáčkou.


2.91148x
90 min

Postup přípravy

Králíka očistíme. Hřbet a zadek mu prošpikujeme špalíčky uzeného bůčku. Důkladně ho osolíme a opepříme.

Zeleninu očistíme na nakrájíme na kostičky nebo větší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.

Ve větším hrnci s poklicí (do kterého se vejde králík) rozehřejeme máslo a olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Vsypeme zeleninu a vše osmahneme dozlatova.

Zeleninu vyjmeme, přilijeme olej a vložíme králíka. Velmi zprudka ho ze všech stran osmažíme. Vsypeme zpátky zeleninu, přilijeme vývar, přidáme nové koření, hrnec přikryjeme a vše dusíme při mírné teplotě.

Když maso změkne, vyjmeme je, zeleninu poprášíme moukou, rychle osmahneme, zalijeme vínem a vodou a svaříme na středně hustou omáčku. Do omáčky přidáme lžíci brusinek, necháme chvíli povařit a propasírujeme nebo rozmixujeme. Podle přání dochutíme smetanou nebo hořčicí. Maso vložíme zpět do omáčky prohřát.

Králíka nadivoko podáváme s knedlíky a přeléváme pikantní omáčkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík nadivoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká