Králíka očistíme. Hřbet a zadek mu prošpikujeme špalíčky uzeného bůčku. Důkladně ho osolíme a opepříme.
Zeleninu očistíme na nakrájíme na kostičky nebo větší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Ve větším hrnci s poklicí (do kterého se vejde králík) rozehřejeme máslo a olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Vsypeme zeleninu a vše osmahneme dozlatova.
Zeleninu vyjmeme, přilijeme olej a vložíme králíka. Velmi zprudka ho ze všech stran osmažíme. Vsypeme zpátky zeleninu, přilijeme vývar, přidáme nové koření, hrnec přikryjeme a vše dusíme při mírné teplotě.
Když maso změkne, vyjmeme je, zeleninu poprášíme moukou, rychle osmahneme, zalijeme vínem a vodou a svaříme na středně hustou omáčku. Do omáčky přidáme lžíci brusinek, necháme chvíli povařit a propasírujeme nebo rozmixujeme. Podle přání dochutíme smetanou nebo hořčicí. Maso vložíme zpět do omáčky prohřát.
Králíka nadivoko podáváme s knedlíky a přeléváme pikantní omáčkou.