Králík nadivoko

Recept na divokého králíka s pikantní omáčkou.


2.91148x
90 min

Ingredience

olej
100 gmáslo
200 gcibule
1 ksceler
2-3 lžícehořčice
3 ksmrkev
2 kspetržel
250 gbrusinková zavařenina
2 dlbílé víno
2 lžícehladká mouka
150 guzený bůček
500 mldrůbeží vývar
1 kgkráličí hřbet

podle chuti

sůl
smetana ke šlehání
mleté nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Králíka očistíme. Hřbet a zadek mu prošpikujeme špalíčky uzeného bůčku. Důkladně ho osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme na nakrájíme na kostičky nebo větší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Ve větším hrnci s poklicí (do kterého se vejde králík) rozehřejeme máslo a olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Vsypeme zeleninu a vše osmahneme dozlatova. Zeleninu vyjmeme, přilijeme olej a vložíme králíka. Velmi zprudka ho ze všech stran osmažíme. Vsypeme zpátky zeleninu, přilijeme vývar, přidáme nové koření, hrnec přikryjeme a vše dusíme při mírné teplotě. Když maso změkne, vyjmeme je, zeleninu poprášíme moukou, rychle osmahneme, zalijeme vínem a vodou a svaříme na středně hustou omáčku. Do omáčky přidáme lžíci brusinek, necháme chvíli povařit a propasírujeme nebo rozmixujeme. Podle přání dochutíme smetanou nebo hořčicí. Maso vložíme zpět do omáčky prohřát. Králíka nadivoko podáváme s knedlíky a přeléváme pikantní omáčkou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík nadivoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena