Vaření.czReceptyKrálík na zelenině a česneku

Králík na zelenině a česneku

Králík se spoustou zeleniny, hořčicí a česnekem.


3.298x
120 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
sůl
kmín
1 lžícesádlo
1 lžícehořčice plnotučná
1 ksvětší cibule
2 plátkyanglická slanina
králičí maso
celý černý pepř
1 ksvětší mrkev
1 ksvětší petržel

Postup přípravy

Omytého, osušeného a odblaněného králíka si naporcujeme na pekáči. Rozpustíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo špek a přidáme lžíci sádla. Na horkém tuku zprudka orestujeme kousky králíka ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté! Když je růžové, osolíme, přidáme kmín, pepř (rozmáčknutý nožem), hořčici a podlijeme horkou vodou. Přiklopíme a dusíme asi 1/2 - 3/4 hodiny. Sem tam maso otočíme. Přidáme očištěnou na kolečka nakrájenou zeleninu (mrkev a petržel) a dle potřeby doléváme horkou vodou (může být i vývar na 1/2 I vody 1/4 masoxu). To už je maso změklé (záleží na velikosti a stáří králíka). Za 1 1/2 hodiny maso odklopíme, přidáme cibuli a česnek a dáme dopéci na 15-20 minut do trouby. Poléváme šťávou. Potom jen vyjmeme z trouby, přiklopíme, maso si odpočine a už putuje na talíř U králičího masa je důležité aby bylo vždy měkké. Vidličkou zjistíme, zda jde maso dobře od kosti. Zdroj: kniha Vaříte rádi?
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík na zelenině a česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena