Králík na víně

Jednoduchý postup na přípravu králičího masa. Budete se olizovat.


3.0429x
75 min
2×

Postup přípravy

Králíka rozdělíme na porce. Pamatujeme přitom nato, že se maso speče a ubyde na objemu. Jednotlivé porce prosolíme a propepříme.


V hrnci osmahneme na oleji na jemné plátky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a porce králíka, které ze všech stran osmahneme.


Opečené maso oprášíme moukou, doplníme asi 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, zalijeme vínem a pečeme v troubě bez poklice doměkka. Během pečení podlijeme podle potřeby červeným vínem nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.


Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na víně

Zpět na recept