Jednoduchý postup na přípravu králičího masa. Budete se olizovat.
40 g | slanina |
100 g | olej |
2 ks | cibule |
1 ks | králík |
bobkový list | |
nové koření | |
2 dl | červené víno |
1 lžíce | hladká mouka |
pepř a sůl |
Králíka rozdělíme na porce. Pamatujeme přitom nato, že se maso speče a ubyde na objemu. Jednotlivé porce prosolíme a propepříme.
V hrnci osmahneme na oleji na jemné plátky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a porce králíka, které ze všech stran osmahneme.
Opečené maso oprášíme moukou, doplníme asi 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, zalijeme vínem a pečeme v troubě bez poklice doměkka. Během pečení podlijeme podle potřeby červeným vínem nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.
Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.