Vaření.czReceptyKrálík na víně se zeleninou a žampiony

Králík na víně se zeleninou a žampiony

Slavnostní podoba králičího masa! Pečený na spoustě zeleniny a podlitý bílým vínem.


2.9653x
90 min

Ingredience

1 plechovkahrášek
- -slanina
- -česnek
- -olej
- -sůl
- -paprika
4 kscibule
1 plechovkažampióny
- -tymián
- -pórek
- -hladká mouka
- -mrkev
- -květák
- -pepř mletý
3 dlbílé víno
- -paprika mletá
- -bobkový list
1 kskrálík

Postup přípravy

Králíka prošpikujeme a obalíme ve směsi soli, mouky a mleté papriky. Takto obaleného králíka (a křidélka, chceme-li mít více jídla) osmažíme zprudka na pánvi a vyjmeme. Do tuku vložíme polovinu cibule, mrkev, trochu česneku pokrájeného na plátky, hrášek (není-li sterilovaný) a restujeme. Potom vložíme do pánve ostatní ingredience (dle momentální dostupnosti) a kečup a jenom prohřejeme. Polovinu směsi rozprostřeme po pekáči, položíme králíka, posypeme dle chuti tymiánem, přidáme bobkový list, opepříme a podlijeme bílým vínem a vodou (nebo vývarem). Na maso nasypeme zbytek směsi z pánve a dáme do trouby péct. Pečeme asi hodinu, maso pravidelně poléváme (pokud není přiklopeno), ke konci vyzdvihneme na povrch, položíme na zeleninu a necháme zčervenat po obou stranách. Podáváme s brambory v různé úpravě.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík na víně se zeleninou a žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena