Králík na víně se zeleninou a žampiony

Slavnostní podoba králičího masa! Pečený na spoustě zeleniny a podlitý bílým vínem.


2.9653x
90 min

Postup přípravy

Králíka prošpikujeme a obalíme ve směsi soli, mouky a mleté papriky. Takto obaleného králíka (a křidélka, chceme-li mít více jídla) osmažíme zprudka na pánvi a vyjmeme. Do tuku vložíme polovinu cibule, mrkev, trochu česneku pokrájeného na plátky, hrášek (není-li sterilovaný) a restujeme. Potom vložíme do pánve ostatní ingredience (dle momentální dostupnosti) a kečup a jenom prohřejeme. Polovinu směsi rozprostřeme po pekáči, položíme králíka, posypeme dle chuti tymiánem, přidáme bobkový list, opepříme a podlijeme bílým vínem a vodou (nebo vývarem). Na maso nasypeme zbytek směsi z pánve a dáme do trouby péct. Pečeme asi hodinu, maso pravidelně poléváme (pokud není přiklopeno), ke konci vyzdvihneme na povrch, položíme na zeleninu a necháme zčervenat po obou stranách. Podáváme s brambory v různé úpravě.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na víně se zeleninou a žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.