Králík na estragonu

Kousky dušeného králíka ve smetanovo-hořčičné omáčce s mrkví a žampiony. Recept na výborný hlavní chod.


3.0585x
120 min
3×

Ingredience

3 kscibule
150 mlsmetana
2 lžícehořčice
500 gmrkev
1.5 kgkrálík
250 gžampiony
100 mlbílé víno
100 mlzeleninový vývar

podle chuti

sůl
petrželka
estragon
mletý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Králíka rozdělíme na 8 - 10 kusů, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a houby očistíme a nakrájíme na kostičky.

Maso opečeme zprudka na troše másla, osolíme, opepříme, přidáme cibuli a společně chvíli podusíme. Přidáme estragon, zalijeme vínem a sklenkou vody, porce králíka takto dusíme pod poklicí doměkka. Omáčku dochutíme hořčicí, zjemníme smetanou a krátce provaříme.

Houby opečeme na rozpáleném tuku, vyndáme je a do výpeku nasypeme mrkev, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Když je mrkev měkká, vrátíme zpět houby a přidáme nasekanou petrželku. Tuto směs přidáme k podušenému masu a na závěr smetanovo-hořčičnou omáčku osolíme a opepříme.

Králíka na estragonu ve smetanovo-hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem či jinou přílohou jako hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na estragonu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.