Králíka rozdělíme na 8 - 10 kusů, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a houby očistíme a nakrájíme na kostičky.
Maso opečeme zprudka na troše másla, osolíme, opepříme, přidáme cibuli a společně chvíli podusíme. Přidáme estragon, zalijeme vínem a sklenkou vody, porce králíka takto dusíme pod poklicí doměkka. Omáčku dochutíme hořčicí, zjemníme smetanou a krátce provaříme.
Houby opečeme na rozpáleném tuku, vyndáme je a do výpeku nasypeme mrkev, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Když je mrkev měkká, vrátíme zpět houby a přidáme nasekanou petrželku. Tuto směs přidáme k podušenému masu a na závěr smetanovo-hořčičnou omáčku osolíme a opepříme.
Králíka na estragonu ve smetanovo-hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem či jinou přílohou jako hlavní chod.
Foto: Shutterstock.com
Zajímavé komentáře