Králík na česneku

Upečený domácí králík patří k pochoutkám české kuchyně, navíc bílé králičí maso je lehce stravitelné.


4.4293x
160 min
37×

Postup přípravy

Pekáč vymažeme sádlem. Místo sádla můžeme použít Ramu nebo máslo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Očištěného, rozporcovaného králíka dáme na vymazaný pekáč s cibulí. Maso nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna asi při 150 °C. Pečeme asi 2,5 hodiny, ale i více.
Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme trochou vody. Králíka pečeme dozlatova a doměkka.

Upečeného králíka vyjmeme, vypečenou šťávu lehce poprášíme moukou, případně ještě naředíme vodou a krátce v troubě podusíme.

Králíka na česneku podáváme s knedlíky, bramborovými špalíčky či s chlupačkami. Doplníme podle našeho výběru kysaným zelím, případně špenátem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na česneku

Zpět na recept