Králík na česneku

Upečený domácí králík patří k pochoutkám české kuchyně, navíc bílé králičí maso je lehce stravitelné.


4.4293x
160 min
37×

Postup přípravy

Pekáč vymažeme sádlem. Místo sádla můžeme použít Ramu nebo máslo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěného, rozporcovaného králíka dáme na vymazaný pekáč s cibulí. Maso nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna asi při 150 °C. Pečeme asi 2,5 hodiny, ale i více. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme trochou vody. Králíka pečeme dozlatova a doměkka. Upečeného králíka vyjmeme, vypečenou šťávu lehce poprášíme moukou, případně ještě naředíme vodou a krátce v troubě podusíme. Králíka na česneku podáváme s knedlíky, bramborovými špalíčky či s chlupačkami. Doplníme podle našeho výběru kysaným zelím, případně špenátem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena